sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Tee-se-itse liukuovet vaatehuoneeseen

Viikonlopun saldo on siis kauan kaivatut liukuovet vaatehuoneeseen. Inspiraatio ovien tekemiseen löytyi Valkoisen Harmajan blogista, joskin heidän kiskot on hieman erityyppiset.

Pyysimme tarjouksen valmiista liukuovista Pirkanmaan keittiökalustetukusta, mutta päädyimme yrittämään ovien tekoa itse.
Ovilevyt on haettu Messupuusta ja ovat MDF-levyä, jotka on maalasimme samanväriseksi kuin sängynpäätyseinä (Tikkurila Mulperi-sävy Helmi kalustemaalilla).


 Kiskot ja helasarjan haimme Starkilta (Helaform BasicBob). Haasteellisinta projektissa oli saada ruuvit ovien päälle rikkomatta ovilevyjä. Päädyimme laittamaan hieman pienemmän ruuvit kuin alunperin suunnittelimme. Nyt jäämme jännityksellä odottamaan kestääkö systeemi vai tippuuko ovilevyt alas...Kuten kuvasta näkyy, vaatehuoneen sisustus on vielä "hieman" vaiheessa. Haimme eilen Ikeasta Lack-seinähyllyt, joihin olisi tarjoitus laittaa vaatetangot alle. Hyllyjen alle olen suunnitellut laittavani lipaston (Ikean Malm tai Bestå-sarjan lipasto).  Vaatehuoneen toiseen päätyyn mahtuu vauvan hoitopöytä ja kun se käy tarpeettomaksi, sinne voisi laittaa pienen työpöydän.
Makuuhuone vaatii vielä pientä laittoa. Sängynpäätyseinä on vielä hieman koruton ja pohdinnan alla.

Kevään seuraava isompi projekti olisi autokatoksen rakentaminen ja sen suunnittelu on parhaillaan työn alla. Mietinnässä on vielä tehdäänkö katos "pitkästä" vai hankitaanko elementtitoimitus. Rakennuslupahan meillä on haettu siis pienelle autokatokselle, jonka päätyyn tulee lämmin varasto.

2 kommenttia:

  1. hienolta näyttää. Ja suunnitelmat kuulostaa hyvältä. Meillä pienet malm lipastot vaatehuoneessa ja ne laatikot on aika pienet. Ja ovat vähän huonolla käytöllä. Mutta iso Malm on aivan mielettömän hyvä ollut 2-v vaatekaappina.

    Mä niin fanitan liukuovia. sekä komeroissa että muutenkin. Olisin niin halunnut meille liukuoven saunaosastolle...mutta eihän se nyt sitten tietenkään ollut kuulema mahdollista. AInakaan miehen mielestä. Ja voi olla ettei olisikaan ollut kovin fiksua :).

    VastaaPoista
  2. Käytäntö osoitti, että Lack-hyllyt ei taidakaan soveltua vaatetangon kanssa yhteen, ainakaan sellaisenaan. Poratessamme reikiä hyllyyn tankoa varten, totesimme, että hyllyhän on ontto eikä tule kestämään painavaa tankoa. Jos suunnitelma ei tule toimimaan, niin täytynee kallistua sitten esim. Elfa-tyyppiseen ratkaisuun.
    Eli vaatehuone ei sitten olekaan valmistunut ihan aikataulussa:/

    VastaaPoista