maanantai 21. toukokuuta 2012

Laatikoiden purkaminen jatkuu...

Vielä hakee tavarat omaa paikkaansa. Purkaminen on melko hidasta hommaa, kun samalla täytyy käytännössä pestä/tuulettaa ennen kaappiin laittamista. Lisäksi olen koittanut samalla pestä mahdollisimman paljon tekstiileitä koneessa, jotta niistä lähtee vanhan asunnon hajut pois. Aika monta koneellista onkin tullut pestyä parin päivän sisällä. Itse asiassa pyykkäys onkin ihan mukavaa hommaa kun on siihen kunnon koneet ja kodinhoitohuone:)
Vanha asunto on nyt joka tapauksessa saatu tyhjennettyä ja siivottua. Se on pääasia. Ulkovaraston tavarat odottaa parhaillaan kuistilla yhdessä kasassa siirtoa omille paikoilleen. Se onkin hieman hankalaa, koska tällä hetkellä meillä ei ole mitään ulkovarastoa, mihin niitä laittaa. Käyttöullakko on vielä puhallusvillapinnalla, joten sitäkään ei voi hyödyntää.
Lastenhuoneesta puuttuu vielä vaatekaappi, koska kyseinen kaappi oli tietty Ikeasta loppu. Eli lastenvaatteet on pysyy kassissa. Jos vielä kysäisisi kalustetukusta tarjouksen pienelle liukuovikaapille. Voisi olla monikäyttöisempi kuin Hemnes-kaappi.
Kameran laturi on muuten hukkunut muutossa... Kiva kiva!

torstai 17. toukokuuta 2012

Muutto takana

Onnistunut muuttopäivä alkaa olla lopuillaan, nyt alkaa olla aika nauttia uudesta kodista. Huomenna palataankin sitten takaisin vuokrakämppään. Muutamia tavaroita sinne vielä jäi, lisäksi paljon siivottavaa... 
Sauna testattiin ensimmäistä kertaa ja todella ihanat, pehmeät löylyt tarjosi Mondexin sence black. Suosittelen!
Anoppi ystävällisesti hoiti ikkunan pesun, josta voin olla todella kiitollinen. Tässä yhteydessä paljastuikin pientä reklamoitavaa. Yhden makuuhuoneen ikkuna ei aukea, lisäksi karmi oli vaurioitunut (halkeama siis näkyy vasta kun ikkunan avaa). No pieni murhe tämän kaiken keskellä!
Kuvia en vieläkään saa otettua, kameran akku on unohtunut ladata kaiken muun puuhan keskellä...
Täällä muuten parhaillaan opetellaan elämään ilman tv:tä. Netti sekä tv toimivat elisan kuidulla, joka on vielä kytkemättä. Liittyminen muuten maksaa 1850€. Mielestämme aika suolainen hinta... Toistaiseksi netti toimii vielä vanhan sopimuksen mokkulalla. Toivotaan, että kuitu saadaan toimimaan pian!.

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Onnenpäivä

Eli tänään muutetaan!!

Eilen haimme Ikeasta Sultan runkopatjat. Ensi yö nukutaan uudessa kodissa, uudessa sängyssä:)
Vaatekaappi jäi vielä ostamatta lastenhuoneeseen, koska Hemnes-kaappi oli varastosta loppu...

tiistai 15. toukokuuta 2012

Se on siinä!

Otsikolla viittaan siis juuri valmistuneeseen taloomme:) 
Tänään oli siis käyttöönottotarkastus ja muuttolupa saatiin. Huomautettavaa tuli lähinnä puuttuvasta takaneduslasista (joka on valmis parin viikon sisällä) sekä ikkunaa ja ovea ympäröivistä koristelaudoista, jotka eivät olleet rakennustarkastajan mieleen...:)
Muutakin tapahtumaa uudessa kodissamme oli tänään,  nimittäin Kannustalon pitämä esittely. Ja ilmeisesti katsojia kävi ihan mukavasti. Oli kiva kuulla, että talomme oli saanut positiivista palautetta vierailta.
Eilen saimme vihdoin asennettua välitilan lasin ja sen myötä valaisimet. Tässä lopputulos:
                
Lasi tuli siis ainoastaan vesipisteen takana olevaan välitilaan, aika näyttää olisiko tarvittu myös muille seinille. Lasi on muuten peräisin JS-lasista, kuten muutkin kotimme lasit. Ystävällinen, nopea palvelu, voin suositella. Lisäksi hinta oli hyvin kilpailukelpoinen.

Wc pestynä ja valaisin paikallaan:

Vaikuttaa siltä, että jätevesipumppaamommekin lähti toimimaan eilen. Valitsimme siis Flygtin Compit pumppaamon viime syksynä.

 Nyt taitaa kamerasta loppua akku, joten lisää kuvia tulee sitten muuton jälkeen. Heti kun saamme jonkinlaisen nettiyhteyden toimimaan...

lauantai 12. toukokuuta 2012

Muuttopäivä sovittuna

Ensi viikon tiistaille saatiin sovittua käyttöönottotarkistus ja talonäyttö. Tekemistä on vielä pitkä lista ennen sitä, mukaan lukien valtava määrä siivottavaa. Perjantaina saimme vihdoin keittiön välitilan lasin, joka pitäisi huomenna asentaa paikalleen. Tänään olen yrittänyt siivota laattoja puhtaaksi. Tuntuu, että rakennuspöly ei näytä loppuvan koskaan talossa. Viime viikonloppu ja vappu meni kattoa viimeistellessä. Uudet reunatiilet saapuivat vihdoin ja toveri ne sitten kiinnitti paikalleen. Yksin kun ahertaa, niin vierähti siinäkin pari päivää mukavasti.
Onneksi nyt alkoi kesäloma, joten nyt voi keskittyä täysillä loppusiivoukseen ja muuttoon! Joka on muuten torstaina...:)

Hyvää äitienpäivää lukijoille!