torstai 26. tammikuuta 2012

Takkakuulumisia

Tänään meni takka tilaukseen. Vielä kerran ehti suunnitelmat muuttua. Takka on nyt sitten Tiilerin Mikael ilman kuvassa näkyviä koristetiiliä. Yritän etsiä jostin kivemman näköiset koristelaatat tai sitten jätetään takka vielä kokonaan hiertopinnalle. Valkoinen teräshormi tulee Härmä Airlta.



Puhallusvilla tuli tiistaina ja nyt on kokolailla talo lämmin. Kosteiden tilojen kiviseinät on lähes muurattu valmiiksi. Tekniseen tilan lattian ajattelimme pinnoittaa laatalla ja alle vedeneristyksen. Parin viikon päästä tulee Ecowatti ja lattialämmitys saadaan päälle.
Oviin tilasimme lukot ja ne pitäisi asentaa paikalleen tänään. Ovihan oli tietty se paksumpi thermo-ovi ja lukkopaketin mukana tulleet ruuvit pitää vielä käydä vaihtamassa pitempiin.

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Lattiavalu ja väliseinien pystytys

Tässä näkymää tupakeittiöön ja eteiseen


 Tekninen tila ja sauna
  
Vanhempien makuuhuone ja vaatehuone. Vaatehuoneeseen pitäisi nyt löytää jostain liukuovet, jotta timpurit voivat tehdä väliseinän valmiiksi

Vanhempien makuuhuoneesta

Keittiö, kuvista poiketen päätimme Puustellin myyjän suosituksesta rakentaa pienen väliseinän takan ja keittiön väliin.

Ulko-ovet saapuivat viikolla. Tästä khh:n ovesta näytti puuttuvan sälekaihtimet kokonaan...

Tämä viikonloppu onkin mennyt hyvin pitkälti siivouksen ja lumitöiden merkeissä. Lattian siivouksen jälkeen levitettiin valun päälle muovit, jotta lattia ei kuivu liian nopeaan. Lisäksi viikonloppuna saatiin tiivistettyä läpiviennit ja harkot kannettua sisälle kiviseinää varten.  Ensi viikolla saapunee puhallusvillat. 
Muurari poikkesi raksalla viikolla ja keskusteltiin takkavisioistamme. Edelleen toiveissamme on siis kulmaluukulla varustettu tiilerin takka. Takkaluukku pitäisi tilata Tapani Puosilta melkoisen kovaan hintaan. Lisäksi Tiileriltä ilmoitettiin, että kulmaluukkua ei saakaan suoraan Funkkis Lauriin, vaan takka pitää mitoittaa luukun mukaan. Kuulosti siltä, että taitaa mennä vähän vaikeaksi, joten pyysimme tarjouksen vielä Oliviasta, joka on nyt kakkosvaihtoehto. 

tiistai 10. tammikuuta 2012

Uuden vuoden kuulumisia

Hommat ovat taas hieman edenneet raksalla. Tästä hyvästä mies tosin on viettänyt siellä aikaansa hyvinkin tiiviisti... No ens kesänä vietetään taas aikaa yhdessä, uudessa kodissa:)
Sorapatjan päälle on nyt sitten saatu viemärivedot tehtyä, Thermisolin platina on levitettynä ja raudoitukset paikallaan. Viikonloppuna asennettiin Uponorin lattialämmitys. Päädyimme uuteen langattomaan versioon vaikkakin oli hieman tyyriimpi. Kauppias kovasti vakuutteli, että tulee maksamaan itsensä takaisin. Se jää nähtäväksi.


Lämpöpuhaltimet laitettiin päälle eilen ja sisälämpö taitaa olla jo plussan puolella. Ensi viikolla pitäisi tulla ulko-ovet tehtaalta. Siihen asti teknisen tilan ja kodinhoitohuoneen oviaukko on väliaikaisesti peitetty höyrynsulkumuovilla. Lukkoseppä pitäisi sitten löytää vielä jostain.

Huomenna tulee lattiavalu ja torstaina hommat jatkuu taas. Loppuviikosta tulee ilmastointikanavien asennus, jotta saadaan puhallusvillat paikalleen ensi viikon loppupuolella.
Sisustussuunnittelija ilmoitti, että tammikuussa pitäisi tulla uusia laattamalleja ja päädyimme odottelemaan niitä ennekuin päätetään pintamateriaalit. Ajattelin, että sisustamme itse makuuhuoneet ja kodinhoitohuoneen, saa nähdä miten se onnistuu.