sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Vesikaton asennusta

Nyt on siis aluskate-ruodeasennus valmis ja omat timpurit aloitti hommat perjantaina kannustalon poikien lähdettyä kotiin. Ensi viikolla pitäisi tulla kattotiilet. Viikonloppuna tuli reippaasti lunta, joten timpurit suosittelivat katon peittämistä kevytpeitteillä. Se oli siis tämän viikonlopun homma.

Keittiökaupat lyötiin muuten lukkoon Isku-keittiön kanssa. Myyjästä tosin ei ole mitään kuulunut sen jälkeen kun papereihin laitoimme nimet. Jätimme yhteydenottopyynnön viikko sitten. Toivoisin löytäväni Iskulta vielä kivemman näköisen laminaattitason. Lisäksi pyysin erittelemään tarjoukseen eteisen liukuovikaappien hinnan. Tarjoukseen kun voi vielä kuulemma tehdä muutoksia halutessaan.

K-raudasta tilasimme Uponorin lattialämmityksen, viikolla 1 pitäisi olla asennus. Toivottavasti toimitus ehtii saapua siihen mennessä. Lisäksi pyysimme K-raudasta tiilerin kulmaluukullisesta takasta ja Jäspin Ecowatista tarjouksen. Kiirettä helpottaakseni pyysin myös K-Raudan sisustussuunnittelijalta apua tupakeittiön, kylpyhuoneen ja ison vessan pintamateriaalien valintaan.

torstai 15. joulukuuta 2011

Talotoimitus

13.12. oli talotoimituspäivä. Rekka oli saapunut jo edellisenä iltana ja pystytys alkoi heti klo 7.

Sää ei olisi voinut olla huonompi. Räntää ja vettä tuli vuorotellen. Ensimmäisenä päivänä nostettiin ulkoseinäelementit paikalleen ja kattotuolit. Lisäksi rakennustelineet kasattiin paikalleen.



Tältä talo näyttää nyt kolmantena asennuspäivänä. 



Pieniä vastoinkäymisiäkin on toki ollut matkan varrella. Sähkäri tuli talotoimitusta edeltävänä iltana asentamaan väliaikaista sähkökaappia tekniseen tilaan. Kuinka ollakaan, sähkökaapeli ei sitten uinutkaan suojaputkessa. No, sähkökaappi ei nyt sitten olekaan teknisessä tilassa, vaan tien vieressä ja sähkökaapeli kelalla siinä vieressä. Saa nähdä kuinka sen sitten saa vedettyä paikalleen...

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Takkavalintoja

Eilen löysi paikkansa tontilla jätevesipumppaamo. Pumppaamo löytyi Sastecilta. Meltixillä olisi löytynyt aika paljon edellisempi vaihtoehto, mutta kaikkea ei ehditä kilpailuttaa tässä kiireessä. Autokatoksen pohjat pitäisi vielä tällä viikolla ehtiä tekemään. Samoin loput talon ulkopuoliset viemäröintityöt.

Tänään kävimme Tulikivistudiolla fiilistelemässä takkoja. Tulikiveltä Nammi olisi kaunis (lue kallis) vaihtoehto. Siihen saisi liitettyä myös lämmönsiirtojärjestelmän. Meille siis on tulossa vesikiertoinen lattialämmitys ja Ecowatti. Täytynee vielä käydä muuallakin pyytämässä takkatarjous. Yksi hyvävaihtoehto on ainakin Linnatulen kulmaluukulla varustettu Johannes. Kokemuksia emme vaan ole Linnatulen takoista kuulleet, joten se hieman vielä arveluttaa.

torstai 1. joulukuuta 2011

Keittiövalintoja

Nelkolta tuli eilen tarjous sähköpostilla. Hyvältä vaikuttaa, hinta oli parisen tonnia edullisempi kuin Puustellin vastaava. Vielä mielestäni hieman paremmilla kodinkoneilla. Ensi viikolla yritetään päästä vielä käymään liikkeessä paikan päällä. Nyt joka tapauksessa suljettiin Puustellin tarjous pois. Tämännäköinen on Nelkon keittiösuunnitelma.
Kodinhoitohuoneesta näyttää puuttuvan hana, mutta muuten näyttää suurin piirtein tältä:


Keittiön ja kodinhoitohuoneen lisäksi pyysimme tarjouksen eteisen liukuovikaapista. Makuuhuoneiden vaatekaapit haemme todennäköisesti Ikeasta.
Ensimmäinen sähkäri laittoi tarjouksensa. Sen verran hintava oli, että pyydetään vielä toinen tarjous. Putkimies löytyi samalta kylältä tutun kautta. Viikonloppuna pitäisi kaivaa kapillaarikatkoon viemärille ojat. Toivottavasti ei tule vielä pakkanen...
Talotoimituksen ajankohta on muuten varmistunut. Meidän talo saapuu 13.12. Oman talon pystytyksen seuraaminen onkin mukavaa hääpäivän ohjelmaa!